Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Garibname

Tout ce qui passe dans mon cœur et qui me touche peut être l'objet de mes articles... Gonlumden geçip hissettigim hersey bu yazilarin konusu olabilir..

Midenin kaldırma kuvveti

Vücudun önemli iki sindirim organından biridir mide. Ağız yoluyla aldığımız besinler kısa bir yolculuktan sonra mideye ulaşır ve beynin gönderdiği sinyaller sayesinde salgılanan mide asitiyle öğütülmeye başlarlar.

Sindirimin önemli safhalarındandır. Sindirim ne kadar uzun sürerse vücuda bir o kadar faydalıdır. Onun için dinimizde mesela sindirimi kısa süren hayvanatın eti makbul değildir. Diğer sindirim organımız da beyindir. Bir nevi besin hükmündeki görsel ve işitsel her türlü bilgi, kulak ve göz vasıtasıyla beyne ulaşır. Beyin bunları akıl süzgecinden geçirip öğütmeye başlar. Bu öğütme ve sindirim ne kadar uzun sürerse insan daha sağlıklı ve zinde kararlar verip, sağduyuyla hareket edebilir. Beyin sindirimi kısa olan türlerde kararlar acelecidir, düşünmeden alınır ve midenin genişliği ölçüsünde etki altında kalma riski söz konusudur. Mideyle beyin sindirimi arasındaki ilişki de tam burada başlar. Beynin sindiremediği her şey umutsuz bir def-i hacet türünden mideye sevk edilir. Artık bu da sindirilemez ise mide genişleme safhasına girmiş demektir. Zaten mide yaratılış gereği küçülüp genişleyebilen tek organdır. Midenizin sağlıklı olup olmadığını ölçmek için şu basit testi siz de evinizde deneyebilirsiniz:

Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir ...

Rahmetimiz gazabimizi aşacaktır

Ona dokunmak bile inanın, bence bir ibadettir.

O bizim için adeta ikinci peygamber gibidir.

Kendi başarılarımızda gururlanmadık, Hz.Muhammed (SAV) Mekke’nin fethi sırasında gurura kapıldı

Hoş geldin Allah'ın elçisi

Onu üzmek, Allah'ı üzmektir

Onun doğduğu şehirler de mübarektir.

Oradan beğen bir tane salla gitsin. "Bu Bakara iyi makara".

Onun çıkacağı televizyon yere konmaz.

Onun yaptığını yapmak sünnettir.

...üye olmak, ona nikahla bağlanmaktır

Hz. İbrahim tabi ki benim, Hz Muhammed de kardeşim

Biz onu görünce selavat getiriyoruz

Doğa onun gelişiyle adeta kıyama duruyor

Bir kere için yapılmış olması bütün bir kurumu karalamak için geçerli olamaz...

Teste başlarken ilk maddelerden itibaren midenizde bir uyuşukluk hissedip ortalarında istiğfar durumu yaşıyorsanız hem akıl hem mide sağlığınız yerinde demektir. Eğer bunların hepsini okuyup bir şey hissetmemişseniz mide genişlemesi problemine bağlı midenin herşeyi kaldırma problemi yaşıyor olabilirsiniz. Evet midenizin herşeyi kaldırması ciddi bir ruhsal ve tıbbi problemdir. Uzmanlar Türkiye nüfusunun yarıya yakınının mide genişlemesine bağlı sorunlar yaşadığını belirtiyorlar.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
Y
İçimizden geçenleri yazıya dökmüş, tercüman olmuşsunuz. Müsadeniz olursa video ile destekleyelim. https://youtu.be/81GB_fT4WLw
Répondre
D
Allah razi olsun.. kor topal karaliyoruz